Gripsholms Värdshus i Sörmland

Gripsholms Värdshus i Mariefred är ett herrgårdsliknande värdshus med vacker utsikt över Mälaren och Gripsholms slott. Här upplever ni personlighet och omtanke i historisk miljö. Vi har flera restauranger med olika menyer som alla har sina rötter i tidigare sekler med inspiration från dagens internationella kokkonst. På värdshuset bor ni mysigt i fina rum eller vackra sviter. Alla rum är unikt inredda i sin egen stil. ​Gripsholms Värdshus fick värdshusprivilegier år 1609 och sedan dess har dörrarna stått öppna och är ett uppskattat val för konferens, weekend, bröllop och fest i Sörmland.

Kontakta oss

Sveriges äldsta värdshus

Gripsholms Värdshus vilar på en klostergrund från 1400-talet, då de tysta munkarna huserade här, vilket gör värdshuset till Sveriges äldsta. Genom århundraden har våra besökare varit allt från kungar och gycklare till bönder och andra resande.

I dag är Gripsholms Värdshus en plats för sköna nätter och goda middagar. Här har den senaste tekniken förenats med det historiska arvet för att erbjuda gästerna det allra bästa. Gripsholms Värdshus innehåller några av Sveriges vackraste rum för alla smaker – kungliga sviter med jacuzzi, romantiska, flärdfulla dubbelrum eller rustika etagerum med snedtak och takbjälkar.

Det goda värdskapet

För oss är det viktigt att du som gäst trivs och får det lilla extra när du besöker oss. Vi tycker att det handlar om att man som gäst ska känna sig som mer än bara en gäst. Man ska känna sig som en i familjen. Det är vad vi kallar Det goda värdskapet. På våra slott och gårdar i det oändligt vackra Sörmland tar vi hand om dig som om du vore en av oss. Genom våra portar har genom åren vandrat såväl glada gycklare, stora kungligheter, ystra brudpar som framgångsrika företagsledare och politiker och vår ambition är att alltid ge alla som knackar på vår port den bästa tänkbara upplevelsen med vårt goda värdskap.

En del av Svenska Kulturpärlor

Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus och Gripsholms Bed and Breakfast i Mariefred och Södertuna Slott i Gnesta. Alla dessa platser har genom århundranden stått värdar för ståtliga bjudningar och romantiska stunder och på så sätt tillfört sin del till Sveriges historia. För oss handlar Svenska Kulturpärlor om att bevara dessa platser, men också att låta nya möten ske så att våra pärlors plats i historien lever kvar.

Besök Svenska Kulturpärlor

Jobba på Gripsholms Värdshus!

På Gripsholms Värdshus i Mariefred erbjuder vi er utvecklande och spännande jobb. Vår pärla Gripsholms Värdshus ingår i Svenska Kulturpärlor, en växande hotell- och restauranggrupp. Vi söker därför regelbundet efter nya stjärnor till vårt team. På värdshuset är vi ett glatt gäng som stöttar varandra och som gillar att anstränga oss för att få nöjda kunder. Tillsammans inom Svenska Kulturpärlor är vi närmare 70 heltidsanställda med bra stämning och alltid nära till skratt. Kom och jobba med oss!

Lediga tjänster

Söker du säsongsjobb?

Vill du vara med och skapa många härliga sommarminnen och fylla på din kunskapsbank med fler nyttiga erfarenheter? Sök till oss! Vi garanterar dig en rolig och lärorik sommarsäsong med glada och lojala jobbarkompisar.

Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor