Familjen Åström

Svenska Kulturpärlor ägs och drivs av familjen Åström. En familj som i sedan mitten av 80-talet arbetat för turismen och gästfriheten i Sörmland. Idag är Fredrik Åström VD för Svenska Kulturpärlor – ett företag med flera pärlor i Sörmland; Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm, Gripsholms Värdshus och Gripsholms Bed and Breakfast i Mariefred och Södertuna Slott utanför Gnesta.

Historia

På 1980-talet övertog Göran och Emmy Åström, Fredriks far och mor, det gamla nedlagda militärsjukhuset Plevnagården. Därefter renoverades Plevnagården till ett konferenshotell, bland annat genom den för tiden största husflytt som skett. Göran lät nämligen flytta dit Greta Garbos gröna sommarhus som inte bara gav extra rum till Plevnagården utan även satte igång ett samlande av historiska byggnader som än idag kännetecknar familjen.

Idag driver Johanna Battaroff och Fredrik Åström Svenska Kulturpärlor. De brinner för historiska ting och platser och Fredrik har sedan barnsben haft ett stort intresse för historiska samlingar. Intresset återspeglar sig på alla pärlor, där du möts av historisk charm och vackra saker. Bland annat kan du beskåda flera av Fredriks samlingar och museum.

Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor