Våra menyer

Våra Menyer
Här nedan ser ni våra aktuella menyer. I vårt kök arbetar vi med starka inslag av lokala råvaror samtidigt som vi alltid är på jakt efter nya smakkombinationer. Varmt välkommen att boka bord hos oss i Mariefred på telefon 0159-347 50.
- Dagens lunch
- Matsalens A la carte
- Skänkens A la carte
- Barnmeny

Dagens lunch
Vecka 38

Dagens lunch
Njut av en vällagad varmrätt: inklusive soppa, sallad, bröd & smör samt kaffe & småkakor. Serveras i Skänken.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.
Måndag
med skaldjurssås och kokt potatis
med plommonsås, stekta äpplen, savojkål och kokt potatis
Tisdag
serveras med dillsås och smörslungad potatis
med rosépepparsås, rostade rotfrukter och fetaost crème
Onsdag
med dansk remouladsås, gröna ärtor och kokt potatis
med gräddsås, pressgurka, rårörda lingon och kokt potatis
Torsdag
med saffran, grädde och krutonger
serveras med potatispuré samt cornichoner
Fredag
med dill- och citronsås samt potatispuré
med rostad potatis och choronsås
Veckans vegetariska
friterad potatis och fetaostcréme

Matsalens A la carte
Fredag kl. 17.00-21.00, Lördag kl. 17.00-21.00
Vänligen ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Varmrätt 365 kr
Dessert 165 kr
3-rätters, 725 kr
Förrätter
med regnbågsrom, surdegskrutong och dillcrème (G, Ä)
med crème av lagrad ost från Jürss mejeri, rostade pumpakärnor och granskottsemulsion (Ä)
med svampterrin och jordärtskockschips
Varmrätter
med brynt smör, handskalade räkor, riven pepparrot och kokt potatis
med potatisgratäng, madeirasås och vitlöksstekta haricots vert
serveras med vitlöksstekta haricots vert och rostade pumpakärnor
Desserter
med hemkokt morotsmarmelad (L)
med havresmul vaniljglass och kolasås (G, Ä, L)
med kardemummaskorpa och rosmarin (G, Ä)

Skänkens A la carte
Ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Måndag – torsdag kl. 14.30 – 20.00
Fredag 14.30 - 21.00
Lördag kl. 12.00 – 21.00
Söndag kl. 12.00 – 20.00
Förrätt
Liten / Stor
med senapsemulsion och krutonger
med getfärskost och rostade valnötter
Varmrätter
av torsk och lax med smak av saffran och tomat serveras stekt surdegsbröd och aioli
serveras med potatispuré, cidersås och smörslungade betor
serveras med ryggbiff, tomat, dijonaise, riven pepparrot & pommes
serveras med lök & stekt potatis
med säsongens svamp, västerbottenost och vitlöksstekta haricot verts
Dessert
serveras med marmelad & fröknäcke
serveras med chokladkrutonger och bär
med äppelkompott och havresmul

Barnmeny
Gripsholms Barnmeny
serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
serveras med dillkryddad pommes och aioli
serveras med värdshusets sylt & grädde
serveras med chokladsås & strössel