Våra menyer
![](https://www.gripsholms-vardshus.se/wp-content/uploads/2018/05/menyer-150x150.png)
Våra Menyer
Här nedan ser ni våra aktuella menyer. I vårt kök arbetar vi med starka inslag av lokala råvaror samtidigt som vi alltid är på jakt efter nya smakkombinationer. Varmt välkommen att boka bord hos oss i Mariefred på telefon 0159-347 50.
- Trädgårdens & Matsalens À la carte
- Barnmeny
![](https://www.gripsholms-vardshus.se/wp-content/uploads/2018/03/mariefred-lunch-gripsholms-vardshus.jpg)
Dagens lunch
Vecka 30
![](https://www.gripsholms-vardshus.se/wp-content/uploads/2018/04/host-kickoff-uteservering.jpg)
Trädgårdens & Matsalens À la carte
Fredag - lördag, kl. 12.00 – (köket öppet till) 22.00
Söndag, kl. 12.00 – ( köket öppet till) 21.00
Förrätter
med Grana Padano (G)
med ägg, brynt smör, lök, gräddfil och rädisor (Ä)
med citron, yoghurt, senapsfrö, gurka och krasse
med löjrom och citron (Ä, G)
Lyxkonserv serveras med citron, rostat hantverksbröd och inlagd lök (G)
med dijonnaise, rödlök, arhenkacaviar, krämig äggula och vattenkrasse (Ä)
med äpple, saffranscrème från Strängnäs, krassesallad och fatlagrad äppelvinäger från Hornudden (G)
med tomater från Karintorp, melon, olivolja, krispigt bröd, basilika och oliver (L, G)
Varmrätter klassiker
färska räkor med skal. Aioli, citron och Gripsholms ljusa bröd (Ä, G)
Blåmusslor, vitt vin, scharlottenlök, grädde, serveras med pommes frites och aioli (Ä)
med majskyckling, romansallad, Grana Padano, pancetta och krutonger (kan även fås med halloumi) (Ä, G)
med tryffelmajonnäs, cheddar, silverlök, tomat, krispsallad och pommes frites (L, Ä, G)
Varmrätter
med avocado, ägg och grön dillmajonnäs (Ä)
med tomat, saffran, lax, torsk, räkor och aioli (Ä, G)
med grillad citronmajonnäs, oliver, tomat, sardeller, kronärtskocka och hjärtsallad med parmesan (Ä)
med vitlöksrostad rattepotatis, vattenkrassemajonnäs och schalottenlök (Ä
med potatispuré smaksatt med citron och brynt smör, vårlök och krasse
med Café de Paris-smör, grilltomat, mache och pommes frites
med svensk soja, brynt smör, potatiscrème, mache och hasselnötter (N)
Desserter
med brynt smörglass och karamelliserad mandel (G, Ä)
med jordgubbar och maräng (L, Ä)
med fläder, hallon, grädde och spansk körvel (Ä)
med konjaksrussin och krossade drömmar (Ä, G)
smaksatt med Calvados
Citronsorbet med 3 cl vodka
![](https://www.gripsholms-vardshus.se/wp-content/uploads/2018/02/Barnens-dag.jpg)
Barnmeny
Gripsholms Barnmeny
serveras med kokt potatis, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
serveras med dillkryddad pommes och aioli
serveras med värdshusets sylt & grädde
serveras med chokladsås & strössel