Våra menyer
Våra Menyer
Här nedan ser ni våra aktuella menyer. I vårt kök arbetar vi med starka inslag av lokala råvaror samtidigt som vi alltid är på jakt efter nya smakkombinationer. Varmt välkommen att boka bord hos oss i Mariefred på telefon 0159-347 50.
- Dagens lunch v 46, 11 – 15 Nov.
- Skänkens A la carte
- Matsalens A la carte
- Nyårssupé på nyårsafton
- Sörmländsk jultallrik för avhämtning 29:e November – 21 December
- Barnmeny
Dagens lunch
Vecka 46
Dagens lunch v 46, 11 – 15 Nov.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.
Måndag
med chili, grädde och räkor
tomat- och saffransrisotto och gremolata
Tisdag
med pangrattato och krämig risoni
med rött vin, pärllök och brynt potatispuré
Onsdag
med brynt smör, potatispuré och inlagd gurka
med rotmos, senapssky och picklade morötter
Torsdag
med skaldjurssås och potatis
med svampsås, potatis och rårörda lingon
Fredag
med dragonsås, gulbetor och potatispuré
med choronsås, rostad broccoli och friterad potatis
Veckans vegetariska
med bakat ägg, sojamajonnäs och potatis
Skänkens A la carte
Ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Fredag, kl. 15.00-21.00
Lördag, kl. 12.00-21.00
Söndag, kl. 12.00-20.00
Smått
med fermenterad chilimajonnäs.
med bearnaisesås.
Serveras med surdegsbröd.
Förrätt
med kycklinglevermousse på surdegsbröd.
med västerbottenost och brynt smör på smörstekt surdegsbröd.
med färskhyvlat päron och olivolja.
med ponzumajonnäs, kimchisesamfrön, koriander och friterat rispapper.
med svampemulsion och rostad kavring.
Varmrätter
med tomat, saffran, lax, torsk, räkor och aioli serveras med stekt surdegsbröd.
med spenat och haricots vert, potatispuré och citronsmörsås.
med coleslaw, barbecuesås, jalapeño, cheddar och lök serveras med pommes och aioli.
serveras med vitlökscrème och sallad.
serveras med vitlökscrème, sallad och pommes.
med skogssvamp, lök och rökt sidfläsk med potatis- och rotselleripuré.
med grilltomat, pommes frites och bearnaisesås.
Dessert
med vanilj och gräddfilsglass.
Matsalens A la carte
Vänligen ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Fredag, kl. 17.00-21.00
Lördag, kl. 17.00-21.00
Varmrätt – 365 kr
Dessert – 165 kr
3-rätters – 725 kr
Förrätter
serveras med tartar av pilgrimsmussla och kräfta med citron, dill och sjökorall.
med bakad purjolök, emulsion av smörgåskrasse samt surdegskrisp.
med svampcrème, rostad kavring och olja av morotsblast.
Varmrätter
med potatis- och rotselleripuré, vitvinssås, forellrom och gräslök.
med pommes fondant, pepparsås och rostad morotspuré.
med svensk tempeh, grönkål och skummig citrussås.
Desserter
med morotsmarmelad och fröknäcke från vårt eget bageri.
chokladcremoso med havssalt och olivolja.
Nyårssupé på nyårsafton
Nyårssupé på nyårsafton
löjrom och dill
samt hasselnötter och brynt hummersmör
med potatis- och tryffelblini, skummig sås gjord på fermenterade citroner
med oxmärgsbearnaise, potatisterrin, jordärtskockspuré, inkokta borretanalökar
med äppelsorbet av vår egen must och flarn av feuille de brick
Sörmländsk jultallrik för avhämtning 29:e November – 21 December
Vänligen kontakta oss för att boka avhämtning 0159-347 50 eller info@gripsholmsvardshus.se.
Sörmländsk jultallrik
Ägghalvor med husets majonnäs och handskalade räkor samt vår egen gravade lax med massor av färsk dill
Senapssås av grov senap smaksatt med mörkrostat kaffe
Gripsholms senap,
Rödlökscumberland,
Dillkokt potatis
Värdshusets viltpaté,
Rökt viltkorv
Griljerad julskinka
Janssons frestelse
Köttbullar
Prinskorv från Mälarchark
Saffranskladdkaka
Barnmeny
Gripsholms Barnmeny
serveras med kokt potatis, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
serveras med pommes och aioli
serveras med värdshusets sylt & grädde
serveras med chokladsås & strössel