Våra menyer

Våra menyer
Här nedan ser ni våra aktuella menyer. I vårt kök arbetar vi med starka inslag av lokala råvaror samtidigt som vi alltid är på jakt efter nya smakkombinationer. Varmt välkommen att boka bord hos oss i Mariefred på telefon 0159-347 50.
- Dagens lunch
- Matsalens A la carte
- Bakfickan Skänken

Dagens lunch
Vecka 21

Dagens lunch
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.
Dagens lunch Vecka 21
Måndag
med tillbehör
med dillkokt potatis och skarpsås
Tisdag
med fläsk och lingon
med kapris, rödbetor, skirat smör och dillkokt potatis
Onsdag
med stekt potatis, rödvinssky, citron, kapris och ansjovis
med räkchurros och citronmajonnäs
Kristihimmelsf'ärd
Fredag
med potatispuré och cornichons.
med vitvinssås, pepparrot och räkor
Veckans Vegetariska
sesamsoya, pocherat ägg och friterad ostboll

Matsalens A la carte
Vänligen ring 0159 - 347 50 för bordsbokning.
2 - rätter 520kr
3 - rätter 635 kr
4 - rätter 750 kr
Förrätter
på örtbädd med sesamdressing & granatäppelsirap (GN)
med mango, chili, vitlök, ingefära & limejuice samt räkor
med hallonvinägrett & mandarinemulsion & nötkross (N,Ä)
Varmrätter
med gräslökshollandaise, örtslungad potatis, säsongens primörer & regnbågsrom
med sauterad savojkål, svamp, potatisfondant & rostad vitlöksrödvinssås
med frästa primörer, rostad vitlökskräm & rödvinssås
med rostade tomater, fetaost, dragoncrème & salvia
Desserter
med tomatmarmelad och fröknäcke (L,G)
med italiensk maräng och bär
karamellsås & vaniljglass
Barnmeny
med potatis, gräddsås & lingon
med sylt & grädde
med chokladsås

Bakfickan Skänken
Förrätter
på smörstekt bröd serveras med löjrom från Bottenviken & citron
med majonnäs, dill & citron
picklad rödlök, rostad blomkålspuré, och nötcrunch
med sesamdressing på örtbädd & granatäppelsirap
Varmrätt
med rostade tomater, fetaost, dragoncrème & salvia
med tartarsås samt tomat & löksallad
med torskrygg & lax toppad med färska räkor & musslor. Serveras med aioli och stekt bröd (GÄ)
med dillstuvad potatis
med två sorters ost, bacon, sallad, lök, chilimajonnäs & pommes *går att få vegetarisk med haloumi
med frästa primörer, rostad vitlökskräm & rödvinssås
med oxfilé, bacon, dijoncremé, pepparrot & sötpotatispommes
med potatisfondant, rödvinssås & bearnaisesås
Barnmeny
serveras med kokt potatis, gräddsås & lingon
serveras med värdshuset sylt & grädde (Extra pannkakor 20 kr/st)
Serveras med pommes
med chokladsås & strössel
Dessert
med tomatmarmelad samt knäckebröd (L)
med crunch
med choklad ganache
chokladmousse, vitchoklad & halloncrisp
med italiensk maräng & bär