Våra menyer

Våra Menyer
Här nedan ser ni våra aktuella menyer. I vårt kök arbetar vi med starka inslag av lokala råvaror samtidigt som vi alltid är på jakt efter nya smakkombinationer. Varmt välkommen att boka bord hos oss i Mariefred på telefon 0159-347 50.
- Dagens lunch v. 6, 3 -7 Feb.
- Skänkens A la carte
- Matsalens A la carte
- Barnmeny

Dagens lunch
Vecka 06

Dagens lunch v. 6, 3 -7 Feb.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.
Måndag
med brynt potatispuré, rotsaksmajonnäs, spenat och rostad lök
Tisdag
med inlagda rödbetor och kokt potatis
Onsdag
med krispig fläsksida, grana padano och olivolja
Torsdag
med stompad citronpotatis, persiljecreme och grönkål
Fredag
med potatispuré, gröna ärtor, lingon och skirat smör
Veckans fisk
potatispuré, gröna ärtor, brynt smör
Veckans vegetariska
med tomat, aubergine, oregano och ricotta salata

Skänkens A la carte
Ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Lördag, kl. 12.00-20.00 ( köket stänger)
Smått
med chilimajonnäs.
med bearnaisesås.
med jalapeñomajonnäs, och picklad lök
med smetana, stenbitsrom, rödlök och gräslök
Serveras med surdegsbröd.
Förrätt
med svecia och hembakat bröd
med varmrökt lax, räkor, majonnäs, dill och pepparrot
med bakad rotselleri, emulsion och krisp av kycklingskinn, krasse
regnbågslax med svensk misomajonnäs och borretanalökar med ponzu och friterat rispapper
med brioche och svecia
Varmrätter
med tomat, saffran, lax, torsk, räkor och aioli serveras med stekt surdegsbröd.
vitvinssås med fermenterad citron, pak choi och mandelpotatiscrème smaksatt med svart vitlök
med aioli, friterad schalottenlök, karamelliserad lök, sallad, tomat, cheddar och pommes med Skänkens hemliga krydda
med pommes duchesse, bearnaisesås, grilltomat och haricots vert serveras på planka
med endivsallad och Sörmlands ädel
Dessert
med glass på hjortron, yoghurt och lagerblad (
med rostad havreglass och kanderade havregryn

Matsalens A la carte
Vänligen ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Varmrätt – 365 kr
Dessert – 165 kr
3-rätters – 725 kr
Förrätter
svensk misomajonnäs, borretanalökar med ponzu, friterat rispapper
bakad rotselleri, emulsion och krisp av kycklingskinn, krasse
med kvitten crème av getost från Sörbro, flarn av vår egen kavring
Varmrätter
vitvinssås med fermenterad citron, pak choi, mandelpotatiscrème smaksatt med svart vitlök
med krispig parmesanpotatis körvelsky, belugalinser, sojabönor, smålökar
med smak av tryffel endivsallad, Sörmlands ädel
Desserter
morot- och citrusmarmelad, fröknäcke från vårt eget bageri
med rostad havreglass och kanderade havregryn
med glass på hjortron, yoghurt och lagerblad

Barnmeny
Gripsholms Barnmeny
med köttfärssås
serveras med pommes
serveras med värdshusets sylt & grädde
serveras med chokladsås & strössel