Våra menyer

Våra Menyer
Här nedan ser ni våra aktuella menyer. I vårt kök arbetar vi med starka inslag av lokala råvaror samtidigt som vi alltid är på jakt efter nya smakkombinationer. Varmt välkommen att boka bord hos oss i Mariefred på telefon 0159-347 50.
- Dagens lunch
- Matsalens A la carte
- Skänkens A la carte
- Barnmeny

Dagens lunch
Vecka 12

Dagens lunch
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.
Måndag
med aioli och vitlöksbröd
med gräddsås, lingon och kokt potatis
Tisdag
med örtsås och pressad potatis
med fläsk och rårörda lingon
Onsdag
med kokt potatis och skirat smör
serveras med klyftpotatis, tzatziki och barbecuesås
Torsdag
med friterad potatis och remuladsås
serveras med sesam-och chilisås samt grönkålschips
Fredag
med potatismos och citronhollandaise
med ljummen potatissallad, rostad lök och balsamicocréme
Veckans Vegetariska
med rostade rotfrukter, fetaostcréme och picklad rödlök
Dagens Soppa
sallad, bröd, måltidsdryck, kaffe och kaka

Matsalens A la carte
Vänligen ring 0159 - 347 50 för bordsbokning.
2 - rätter 550kr
3 - rätter 685 kr
4 - rätter 820 kr
Förrätter
Serveras med dillemulsion, surdegskrisp, citron, gravad äggula & senapsfrö
Serveras med jordärtskockskräm, rostade hasselnötter & krasse
Serveras med picklad rostad blomkål, tryffelemulsion, krutonger & tångrom (
Varmrätter
Serveras med potatispuré, rostad spetskål, vitvinssås med färska örter & forellrom
Serveras med rostad potatis, rödvinsreduktion & vitlöksstekta haricots verts
Svamp, svartrot, spetskål & persilja, toppad med parmesan
Desserter
Serveras med morots- och citrusmarmelad & fröknäcke
Serveras med lakritsglass med brynt smör
Serveras med rårörda hjortron, bakad vit choklad & kanderad mandel
Serveras med färsk rosmarin & kardemummaskorpa (

Skänkens A la carte
(sluttiden gäller köket, baren öppen längre)
Förrätter
med dillemulsion, surdegskrisp, citron, gravad äggula samt senapsfrö
med dijonsenap, Västerbotten ost serveras på rostad brioch toppad med löjrom.
av nötrulle serveras med jordärtskockscrème, rostade hasselnötter samt krassesallad
coppa, fänkålssalami, marinerad kronärtskocka, oliver, marconmandlar
med picklad rostad blomkål, tryffelemulsion, krutonger samt tångrom
Varmrätter
serveras med potatispuré, rostad spetskål samt vitvinssås med färska örter
med smak av saffran och hummer serveras med stekt surdegsbröd och aioli, toppad med handskalade räkor
krämig pasta med biff och champinjoner toppad med parmesanost
serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka.
i briochebröd med bacon, dijon, saltgurka och tryffelaioli serveras med parmesanpommes
serveras med potatispuré, inkokta smålökar samt bakade morötter
med bearnaisesås, parmesanpommes samt vitlöksstekta haricots verts
med svamp, svartrot, spetskål och persilja, toppad med parmesan
Efterrätter
serveras med morot- och citrusmarmelad samt fröknäcke
serveras med lakritsglass
Pannacotta, browniekrutong och crème av karamelliserad vit choklad

Barnmeny
Gripsholms Barnmeny
Köttbullar serveras med färskpotatis, gräddsås & lingon (L, Ä)
serveras med pommes (G, L)
serveras med värdshusets sylt & grädde (G, L, Ä)
serveras med chokladsås & strössel (L)