Våra menyer
Våra Menyer
Här nedan ser ni våra aktuella menyer. I vårt kök arbetar vi med starka inslag av lokala råvaror samtidigt som vi alltid är på jakt efter nya smakkombinationer. Varmt välkommen att boka bord hos oss i Mariefred på telefon 0159-347 50.
- Dagens lunch v 37, 9-13 September
- Matsalens A la carte
- Skänkens A la carte
- Barnmeny
Dagens lunch
Vecka 37
Dagens lunch v 37, 9-13 September
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.
Måndag
med vitvinssås, räkor och dillkokt potatis.
med rostad potatis och tomatsås.
Tisdag
med rödbetor, kapris, bacon och brynt smör samt kokt potatis.
med löksky, rårörda lingon och kokt potatis.
Onsdag
med ägg- och persiljesås samt kokt potatis.
med rostad potatis och dragonsås.
Torsdag
med citronsås och kokt potatis.
serveras med ris och saltgurka.
Fredag
med räkor och blåmusslor serveras med pommes duchesse.
med äpple, savojkål samt cidersås och kokt potatis.
Veckans vegetariska
med kokos, röd curry och ris.
Hela Veckan
med saffran och tomat, lax, torsk, räkor och aioli.
med majskyckling, romansallad, Grana Padano, pancetta och krutonger.
Matsalens A la carte
Vänligen ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Fredag, kl. 17.00-21.00
Lördag, kl. 17.00-21.00
Varmrätt – 365 kr
Dessert – 165 kr
3-rätters – 725 kr
Förrätter
serveras med tartar av pilgrimsmussla och kräfta med citron, dill och sjökorall.
med bakad purjolök, emulsion av smörgåskrasse samt surdegskrisp.
med svampcrème, rostad kavring och olja av morotsblast.
Varmrätter
med potatis- och rotselleripuré, vitvinssås, forellrom och gräslök.
med pommes fondant, pepparsås och rostad morotspuré.
med svensk tempeh, grönkål och skummig citrussås.
Desserter
med morotsmarmelad och fröknäcke från vårt eget bageri.
chokladcremoso med havssalt och olivolja.
Skänkens A la carte
Ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Fredag, kl. 15.00-21.00
Lördag, kl. 12.00-21.00
Söndag, kl. 12.00-21.00
Smått
med fermenterad chilimajonnäs.
med bearnaisesås.
Serveras med surdegsbröd.
Förrätt
med kycklinglevermousse på surdegsbröd.
med västerbottenost och brynt smör på smörstekt surdegsbröd.
med färskhyvlat päron och olivolja.
med ponzumajonnäs, kimchisesamfrön, koriander och friterat rispapper.
med svampemulsion och rostad kavring.
Varmrätter
med tomat, saffran, lax, torsk, räkor och aioli serveras med stekt surdegsbröd.
med spenat och haricots vert, potatispuré och citronsmörsås.
med coleslaw, barbecuesås, jalapeño, cheddar och lök serveras med pommes och aioli.
serveras med vitlökscrème och sallad.
serveras med vitlökscrème, sallad och pommes.
med skogssvamp, lök och rökt sidfläsk med potatis- och rotselleripuré.
med grilltomat, pommes frites och bearnaisesås.
Dessert
med vanilj och gräddfilsglass.
Barnmeny
Gripsholms Barnmeny
serveras med kokt potatis, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
serveras med dillkryddad pommes och aioli
serveras med värdshusets sylt & grädde
serveras med chokladsås & strössel