Restaurang i Mariefred – Gripsholms Värdshus

Välkomna in i Värdshusets vackra matsal med hänförande utsikt över Mälaren och Gripsholms Slott.
Vår matfilosofi vilar i de svenska kökets variationer och mångfald, med ett ekologiskt tänk och medvetenhet kring vår historia.
Vi har ett nära samarbete med lokala producenter och skapar menyer efter säsong och tillgänglighet.

I matsalen serveras en a la cartemeny. Ni kan även besöka Värdshuset matsal för en välsmakande frukost eller varför inte afternoon tea.

Frukost på värdshuset

Måndag – fredag kl. 07.00–09.30
Lördag – söndag  kl. 08.00–10.30

Dagens lunch

Måndag – Fredag kl. 11.30–14.30

Matsalens A la carte

Måndag – lördag, kl. 17.00–20.00

Afternoon Tea

Lördagar, kl. 14.00–16.00

Läs mer om Afternoon Tea här.

Vänligen förboka bord på 0159-347 50 eller info@gripsholmsvardshus.se.

Våra menyer

Skänken

Välkomna in i värmen. I Skänken möts ni av en varm och mysig atmosfär där dofterna från köket möts av sorlet från gästerna i den intima, äldre delen av Värdshuset.
Skänken bjuder in till en avslappnad men stämningsfull samlingsplats där man som gäst kan njuta av tidlösa matklassiker. I Skänken finns även ett väletablerat bar utbud där man kan njuta av såväl lokala brygder som vin från klassiska distrikt.

Menyn här SKÄNKENS À LA CARTE

Måndag – fredag, kl. 14.30 – 20.00
Lördag – Söndag kl. 12.00 – 20.00

Boka bord på 0159-347 50 eller kom förbi!

Se allt som händer på

Gripsholms värdshus

Visa alla

Lunch för större grupper

Är ni en större grupp på besök hos oss i Mariefred eller bara på genomresa och letar efter god och kvalitativ lunch under er vistelse? Sätt guldkant på ert besök och boka ert bord hos oss på Gripsholms Värdshus idag.

Förutom förstklassig mat erbjuder värdshuset även goda förbindelser för er som väljer att resa kollektivt, men också goda parkeringsmöjligheter för både bussar och personbilar.

Vardagar 235 kr per person

Helger 265 kr per person

I priset ingår varmrätt, hembakat bröd, kaffe & kaka.

Välkomna med er bokning!

Fantastisk mat. Maten var mycket vällagad och god. Åt en trerätters middag och alla rätterna smakade fantastiskt, var snyggt upplagt och servicen var excellent. Bra vintips till alla rätterna av vår servitör. Trevlig miljö både ute och inne.

Torbjörn

Hämtat från TripAdvisor

Maten är utsökt och välkomponerad, vi åt 7 rätters meny med vinpaket till och alla rätterna var som ett konstverk i sig & middagen tog 3 helt underbara timmar. Till frukosten finns allt du kan tänkas vara sugen på, med mycket frukt, parmaskinka, & massor av gott pålägg, du kan också grädda din egen våffla med sylt & grädde om plats finnes i magen. All personal är mycket seviceminded med gästen i centrum hela tiden.

Christina

Hämtat från Facebook

Perfekt service på restaurangerna och mycket god mat. Återkommer gärna fler gånger!

Stig

Hämtat från Facebook

Jättegod trerätters middag. Rummet var rent och fräscht. Snygg inredning. Bra toaletter. Men det bästa av allt var trerätters middagen. Till förrätt fick vi toast Skagen som var suverän. Till huvudrätt fick vi anka med pumpuree och rödvinsås. Det var också suveränt. Till efterrätt fick vi kokt päron, inlagt päron och päronrem. Det var det godaste av allt.

Albin

Hämtat från TripAdvisor

Trevligt! Fick mycket bra bemötande från personalen över lag, men speciellt intryck gjorde personalen i baren och restaurangen. Mycket bra! Maten var utsökt likaså drycken som rekommenderades. Återvänder gärna!

Björn

Hämtat från TripAdvisor

Mysigt och rent hotell. Det finns två restauranger, vi åt på den mindre lyxiga. Bra priser (120-180kr) och god mat. Servitören var otroligt trevlig, rolig och superserviceminded. Vi var verkligen nöjda! God frukost.

Irma

Hämtat från TripAdvisor

Ge bort ett presentkort med en smakupplevelse

En smakupplevelse på Gripsholms Värdshus är alltid en uppskattad present. God kokkonst är något alla borde få ta del av, köp ett presentkort och fyll det med en smakfull upplevelse på värdshuset. Ge bort en 3-rätters middag, en dagens lunch eller kanske en Afternoon Tea – ni väljer själva. Ni kan även lägga till en personlig bild på presentkortet om ni önskar.

Gör någon glad
Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor