Våra menyer
Våra Menyer
Här nedan ser ni våra aktuella menyer. I vårt kök arbetar vi med starka inslag av lokala råvaror samtidigt som vi alltid är på jakt efter nya smakkombinationer. Varmt välkommen att boka bord hos oss i Mariefred på telefon 0159-347 50.
- Dagens lunch
- Matsalens A la carte
- Skänkens A la carte
- Boka morsdag brunch
- Boka Sörmländsk midsommartallrik för avhämtning midsommarafton
- Barnmeny
Dagens lunch
Vecka 18
Dagens lunch
Njut av en vällagad varmrätt: inklusive soppa, sallad, bröd & smör samt kaffe & småkakor. Serveras i Skänken.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.
Måndag
med potatissallad och persilja
Tisdag
med tomatsås, risotto och ruccola
Onsdag 1 maj
serveras hela dagen från kl12. 00
Torsdag
med citronpotatisstomp, rostad lök och stekta morötter
Fredag
pommes duchesse
Veckans vegetariska
med quinoa, bakat ägg och aioli
Veckans klassiker
med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
Veckans lågkolhydrat
med grillad isberg, ägg och ramslök
Matsalens A la carte
Vänligen ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Varmrätt 365 kr
Dessert 165 kr
3-rätters, 725 kr
Förrätter
med ramslök, smetana, krispig sallad & råg
schalottenlök, krasse & citron
med brynt smör, rädisa & belugalinser
Varmrätter
med sockerärtor, sojabönor, smörsås & arenkhacaviar serveras med nykokt färsk potatis
med smörbakad majrova, körvelsås & krispig färskpotatis med parmesan
med brynt smör, svensk soja, bakat ägg, grönkål & puffat bovete
Desserter
med rabarbersorbet, vallmofrö & inkokt rabarber
med jordgubbsyoghurtglass & hasselnötter
med mousse på bergamott & chokladjord
Skänkens A la carte
Ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Lördag kl. 12.00 – 20.00
Söndag kl. 12.00 - 20.00
Förrätt
med fermenterad chilimajo
med rostat bröd från vårt bageri. Välj mellan hjärtmussla, skarpsill och regnbåge
Räkor, varmrökt lax, saltgurka, majonnäs, gräslök, toppas med massor av pepparrot & serveras på ett mörkt rågbröd
med yoghurt, dill, fänkål, och fänkålspollen
halv 175 kr / hel serveras ,med sallad och pommes
med rödbeta, ramslök, schalottenlök, arenkhacaviar, krispig potatis och torkad yoghurt
med hasselnötsemulsion, krassesallad, hasselnötter och krispigt bovete
Varmrätter
av torsk och lax med smak av saffran & tomat serveras stekt surdegsbröd & aioli
med blomkål, dill, brynt smör och cruditéer
med cheddarost, chilimajo, bbq, tomat, gurka, silverlök och pommes frites
grana padano & surdegskrutonger
med ramslöksmajonnäs, svenska belugalinser, morot & espelettepeppar
med pommes frites, bearnaise & tomatsallad
med tomat, sparris, oliver, gnocchi och pecorino
grillad purjo, tryffel & pecorino
Dessert
med tomatmarmelad och fröknäcke
med vallmoflarn, citroncrème, puffad choklad & jordgubbsyoghurtglass
med rabarberkolasås & mandelsmulor
med vaniljglass på gräddfil och rårörda bär
med rabarber, hasselnötter och persilja
Boka morsdag brunch
Brunchmeny
med gräslökscrème
med Grana Padana & surdegskrutonger
smash ”rye style” zatáar & chili
sumac & oliver
med gremolata
med spetskål, tomat & basilika
salami & Grana Padano
Sött & gott
med mynta, hallon cocos
med jordgubbar, vaniljgrädde & limesocker
med kardemummafrosting
Boka Sörmländsk midsommartallrik för avhämtning midsommarafton
Meny
med gräslök & rödlök samt gräddfil
med salladslök, sockerärtor & rädisor
med hallon
Barnmeny
Gripsholms Barnmeny
serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
serveras med dillkryddad pommes och aioli
serveras med värdshusets sylt & grädde
serveras med chokladsås & strössel