Weekend och konferens I småstadsidyllen Mariefred

I pittoreska Mariefred, 45 minuter från Stockholm, ligger Gripsholms Värdshus med hänförande utsikt över Gripsholms Slott och Mälaren. Här upplever ni personlighet och omtanke i historisk miljö – en vistelse ni garanterat längtar tillbaka till. Varmt välkomna önskar familjen Åström med personal!

Generic filters
Exact matches only

Fira en färggladpåsk på värdshuset

Kom till värdshuset för en riktig familjefest i påsk. Med bra erbjudanden på boende som vår påskweekend och andra färgglada härligheter.

Läs mer om påsken!

TrubadurkvällAndreas Isvoosig

På långfredagen gästas vi av Andreas Isvoosig, en traditionell trubadur som framför egna visor och tolkar uppskattade klassiker. Underhållningen börjar kl. 21.
Fritt inträde.

Boka bord

Lördagar 14–16Afternoon Tea

Kom till värdshuset och njut av kaffe, te, bakverk och andra matiga godsaker. Läs mer och boka ert bord redan idag, Välkomna!

Boka bord

Bed & Dine

Prisvänligt och härligt

Här får ni alla möjligheter att äta och sova gott på värdshuset, men också tid till att upptäcka och uppleva Mariefred, vårt pittoreska och bildsköna samhälle vid Mälaren.

Boka Bed & Dine

Se allt som händer på

Gripsholms värdshus

Visa alla

Erbjudanden i Mariefred

Konferea
50 % rabatt

Konferens till halva priset

Kickstarta året med en konferens! Under januari-mars 2024 erbjuder vi extra bra priser på vårt klassiska konferenspaket.

Erbjudandet gäller vid bokning av fritt antal personer.

Boka prisvärd konferens

Värdefull weekend

Januari – mars

Du är VÄRDEFULL! Pausa vardagen och unna dig en härligt avkopplande vinterweekend hos oss på värdshuset.

Med koden VARDEFULL20 får du under januari–mars 20 % rabatt på våra weekendpaket.

Boka värdefull weekend

Helgens
Afternoon Tea

Lör kl. 14–16

Välkommen till värdshusets lyxiga Afternoon Tea med delikata bakverk och matiga godsaker, nybryggt kaffe och ett stort urval av teer i våra salonger. Boka bord och njut!

Pris 525 kr per person.

Boka Afternoon Tea

Frukostbuffé på värdshuset

Bästa starten på dagen!

Välkommen till en härligt välfylld frukostbuffé på värdshuset, ett extra lyxigt sätt att starta en bra dag på!

Måndag–fredag kl. 7–9.30
Lördag–söndag kl. 8–10.30

Boka bord på 0159-347 50 eller info@gripsholmsvardshus.se.

Boka frukostbuffé

Bed & Dine

Prisvänligt och härligt

Vårt paket Bed & dine ger er alla möjligheter att äta och sova gott på värdshuset, men också tid till att upptäcka och uppleva vårt pittoreska och bildsköna samhälle vid Mälaren.

Pris från 1 395 kr per gäst och natt.

Mer om Bed & dine

Gripsholm Live!

Live shows 2024

Välkomna till Mariefreds nya scen för liveframträdanden i världsklass. Här hittar ni säsongens utbud av underhållning i form av artister från när och fjärran, musikquizzar, trubaduraftnar och annat spännande.

Håll utkik här för nya givande upplevelser!

Se alla event

Lunch på
värdshuset

Måndag – fredag

Njut av en vällagad varmrätt, sallad, bröd och smör samt kaffe och småkakor i någon utav våra vackra matsalar. Dagens lunch serveras måndag–fredag kl. 11.30–14.30.

Pris 185 kr

Inkl. sallad, bröd, måltidsdryck, kaffe och kaka.

Till menyn

Fira påsken på värdshuset

Glad påsk!

Påsken på Gripsholms Värdshus är en färgsprakande familjefest! Med flera härliga erbjudanden och upplevelser hela påskhelgen.

Påskweekend, påskbuffé, påskkärringar och tid att upptäcka Mariefred och Gripsholms Slott – vilken helg!

Läs mer om påsken!

Bed & Dine – B&B

Gripsholms Bed & Breakfast

Avnjut en härlig middag i Skänken på Gripsholms Värdshus, övernatta på vårt Bed & Breakfast och njut av en smakrik frukostbuffé, även den här på värdshuset.

Pris från 948 kr för 1 person i delat dubbelrum.

Mer om Gripsholms B&B

Påskbuffé på värdshuset

Påskafton – 30 mars, kl. 12 & 15

Välkommen att boka Gripsholms Värdshus smakrika påskbuffé och njut av läckerheter som hör påsken till. Ta sedan en mysig vårpromenad i småstadsidyllen Mariefred.

Pris 645 ​kr per vuxen
Barn upp till 12 år 35 kr per år.

Boka bord

Påskweekend på värdshuset

30–31 mars

Boka påskweekend på Gripsholms Värdshus och fira påsken i idyllen Mariefred. Njut av en dignande påskbuffé och till kvällen en välsmakande 2-rätters middag. Avsluta med en god natts sömn och starta sedan påskdagen med en god frukostbuffé!

Pris 2 555 kr per gäst och natt i delat dubbelrum.

Boka påskweekend

Upplev140 meter historia

Konststaketet runt Gripsholms Värdshus ger dig en unik möjlighet att uppleva och fördjupa dig i Sveriges historia från 400-talet fram till idag.

Upptäck Sverige 500 år

Gripsholms Värdshus restaurang

À la carte

På värdshuset kan du njuta av våra noga komponerade menyer som speglar det svenska kökets variationer och mångfald, med ett ekologiskt tänk, mestadels lokala råvaror och medvetenhet kring vår historia. Välkommen att njut av dagens råvaror och med säsongens smaker i någon av våra vackra matsalar eller i vår anrika bakficka, Skänken.

Varmt välkomna

mer om vår restaurang

Småstadsidyllen Mariefred

För många förknippas Mariefred med Gripsholms Slott och dess historia. Men Mariefred är så mycket mer. Här möts ni av trähus i milda pastellfärger. Äppelträd som sträcker sina knotiga grenar över gatuplanken. Stockrosor och kullerstensgator. Mysiga butiker där ni kan göra härliga fynd. Järnvägsstationen med tinnar och torn. Museijärnvägen ÖSLJ med sina gammaldags ånglok som fortfarande är i trafik och Hjorthagen med sina åldriga ekar och fritt strövande hjortar.

Aktiviteter i Mariefred

Kunglig läsning

Svenska Kulturpärlor hittar ni vår uppskattade blogg där vi regelbundet skriver om aktuella erbjudanden och spännande nyheter och händelser. Förutom underhållande läsning om Gripsholms Värdshus får ni även läsa om våra andra pärlor i Sörmland, Dufweholms Herrgård i Katrineholm och Södertuna Slott strax utanför Gnesta.

till bloggen
Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor