Våra menyer
Våra Menyer
Här nedan ser ni våra aktuella menyer. I vårt kök arbetar vi med starka inslag av lokala råvaror samtidigt som vi alltid är på jakt efter nya smakkombinationer. Varmt välkommen att boka bord hos oss i Mariefred på telefon 0159-347 50.
- Dagens lunch
- Matsalens A la carte
- Skänkens A la carte
- Boka Gripsholms påskbuffè, påskafton
- Boka Sörmländsk påsktallrik för avhämtning
- Barnmeny
Dagens lunch
Vecka 12
Dagens lunch
Njut av en vällagad varmrätt: inklusive soppa, sallad, bröd & smör samt kaffe & småkakor. Serveras i Skänken.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.
Måndag
med rostade rotsaker, citroncrème och spenat
Tisdag
serveras tillsammans med potatispuré grönpepparsås, gulbetor & lingon
Onsdag
serveras tillsammans med potatispuré gräddfil, rödlök & brynt smör
Torsdag
med pumpa, sriracha, bakad potatis & citron
Fredag
med bräserad högrev, grana padano & ruccola
Veckans vegetariska
med keso, broccoli, lingon, mandel och brynt smör
Veckans klassiker
med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
Veckans lågkolhydrat
med kål, äpple, bönor & senapsmör
Matsalens A la carte
Vänligen ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Varmrätt 365 kr
Dessert 165 kr
3-rätters, 725 kr
Förrätter
med citronlök, gurka, lökemulsion och sojasmör
med löjrom, äggula, rödlök, gräslök och friterad stråpotatis
med dill, smetana, tångrom och krispiga chips på rotfrukter
Varmrätter
med hummersås, potatispuré med smak av varmrökt lax, haricots verte & forellrom
med rödvinssås, tryffelsmör, friterad potatisterrine och tomat
med aubergine, friterad västerbottenpolenta och krispig grönkål
Desserter
med smak av apelsin och Ceylonkanel
med havssalt, blåbär, hasselnöt och olivolja
med hallonsorbet
Skänkens A la carte
Ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Lördag kl. 12.00 – 20.00
Förrätt
med chilimajonnäs
med smetana, stenbitsrom och rödlök. Dip it away!
med citronpicklade smålökar, vattenkrasse, rostad lökmajonnäs och brynt smör
Räkor, varmrökt lax, saltgurka, majonnäs, gräslök, toppas med massor av pepparrot & serveras på ett mörkt rågbröd
ajo blanco, saltrostad mandel, mandelvinaigrette och mangoldskott
Varmrätter
av torsk och lax med smak av saffran och tomat serveras stekt surdegsbröd & aioli
brynt smör, räkor och pepparrot serveras med brandadepotatis
med cheddarost, umamimajonnäs, stekt lök, tomat och pommes frites
med sås på karl-johansvamp, potatis- och jordärtskockskrokett med rökt sidfläsk, äpple och grönkål
rödvinssås, machesallad, bakad tomat, persiljesmör & pommes frites
Toscansk grönsaksragu med svartkål, canellinibönor, tomat, 32 månaders parmesan
Dessert
med björnbärsmarmelad & fröknäcke
med smak av apelsin och Ceylonkanel
med hallonsorbet & hasselnötskrokant
med kardemummayoghurtglass
med rom
Boka Gripsholms påskbuffè, påskafton
Kallt från havet, ägg & tillbehör
Matjessill, Senapsill, Gripsholmssill
Rödlök & gräslök, gräddfil
Ägghalvor med tångrom och gräslök
Citrongravad lax, Pate på lax och skaldjur, Gubbröra, Hovmästarsås, Dillmajonnäs
saltrostade pumpakärnor och smulad getost
med gremolata
med kapris, rödlök och dijonnaise
Kallskuret & små varmt
med citron och persilja
Ost & bröd
Kavring & knäckebröd
Sött & gott
Boka Sörmländsk påsktallrik för avhämtning
Meny
med gräslök & rödlök samt gräddfil & potatis
med skagenröra & löjrom
med fänkål & dill
med potatissallad & färska primörer
Barnmeny
Gripsholms Barnmeny
serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
serveras med dillkryddad pommes och aioli
serveras med värdshusets sylt & grädde
serveras med chokladsås & strössel