Våra menyer
Våra Menyer
Här nedan ser ni våra aktuella menyer. I vårt kök arbetar vi med starka inslag av lokala råvaror samtidigt som vi alltid är på jakt efter nya smakkombinationer. Varmt välkommen att boka bord hos oss i Mariefred på telefon 0159-347 50.
- Dagens lunch
- Matsalens A la carte
- Skänkens A la carte
- Boka morsdag brunch
- Boka Sörmländsk midsommartallrik för avhämtning midsommarafton
- Barnmeny
Dagens lunch
Vecka 17
Dagens lunch
Njut av en vällagad varmrätt: inklusive soppa, sallad, bröd & smör samt kaffe & småkakor. Serveras i Skänken.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.
Måndag
med bakad lök, vinaigrettepotatis och persiljemajonnäs
Tisdag
med gröna bönor, potatispuré och dragonsås
Onsdag
med brynt smör,tomater, pepparrot och dillkokt potatis
Torsdag
med grönpepparsås, pressgurka, potatispuré och lingon
Fredag
med gröna ärtor, lingon och brynt smör
Veckans vegetariska
i panna med äggula, saltgurka och rödbetor
Veckans klassiker
med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
Veckans lågkolhydrat
med stekt isbergssallad, linser, aioli och cashewnötter
Matsalens A la carte
Vänligen ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Varmrätt 365 kr
Dessert 165 kr
3-rätters, 725 kr
Förrätter
med citronlök, gurka, lökemulsion och sojasmör
med löjrom, äggula, rödlök, gräslök och friterad stråpotatis
med dill, smetana, tångrom och krispiga chips på rotfrukter
Varmrätter
med hummersås, potatispuré med smak av varmrökt lax, haricots verte & forellrom
med rödvinssås, tryffelsmör, friterad potatisterrine och tomat
med aubergine, friterad västerbottenpolenta och krispig grönkål
Desserter
med smak av apelsin och Ceylonkanel
med havssalt, blåbär, hasselnöt och olivolja
med hallonsorbet
Skänkens A la carte
Ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Lördag kl. 12.00 – 20.00
Söndag kl. 12.00 - 20.00
Förrätt
med chilimajonnäs
med smetana, stenbitsrom och rödlök. Dip it away!
med citronpicklade smålökar, vattenkrasse, rostad lökmajonnäs och brynt smör
Räkor, varmrökt lax, saltgurka, majonnäs, gräslök, toppas med massor av pepparrot & serveras på ett mörkt rågbröd
ajo blanco, saltrostad mandel, mandelvinaigrette och mangoldskott
Varmrätter
av torsk och lax med smak av saffran och tomat serveras stekt surdegsbröd & aioli
brynt smör, räkor och pepparrot serveras med brandadepotatis
med cheddarost, umamimajonnäs, stekt lök, tomat och pommes frites
med sås på karl-johansvamp, potatis- och jordärtskockskrokett med rökt sidfläsk, äpple och grönkål
rödvinssås, machesallad, bakad tomat, persiljesmör & pommes frites
Toscansk grönsaksragu med svartkål, canellinibönor, tomat, 32 månaders parmesan
Dessert
med björnbärsmarmelad & fröknäcke
med smak av apelsin och Ceylonkanel
med hallonsorbet & hasselnötskrokant
med kardemummayoghurtglass
med rom
Boka morsdag brunch
Brunchmeny
med gräslökscrème
med Grana Padana & surdegskrutonger
smash ”rye style” zatáar & chili
sumac & oliver
med gremolata
med spetskål, tomat & basilika
salami & Grana Padano
Sött & gott
med mynta, hallon cocos
med jordgubbar, vaniljgrädde & limesocker
med kardemummafrosting
Boka Sörmländsk midsommartallrik för avhämtning midsommarafton
Meny
med gräslök & rödlök samt gräddfil
med salladslök, sockerärtor & rädisor
med hallon
Barnmeny
Gripsholms Barnmeny
serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
serveras med dillkryddad pommes och aioli
serveras med värdshusets sylt & grädde
serveras med chokladsås & strössel