Familjen Åström

Svenska Kulturpärlor ägs och drivs av familjen Åström. En familj som i sedan mitten av 80-talet arbetat för turismen och gästfriheten i Sörmland. Idag är Fredrik Åström VD för Svenska Kulturpärlor – ett företag med flera pärlor i Sörmland; Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm, Gripsholms Värdshus och Gripsholms Bed and Breakfast i Mariefred, Pelles Lusthus i Nyköping och Södertuna Slott utanför Gnesta.

Historia

Fredriks far och mor, Göran och Emmy Åström, köpte i mitten av 80-talet pensionatet Plevnagården i Malmköping. Ett till en början bedagat gästgiveri som återfick sin forna glans bland annat genom att man genomförde den för tiden största husflytt som skett. Göran lät nämligen flytta dit Greta Garbos gröna sommarhus vilket både gav extra rum till Plevnagården men även satte igång det hussamlande som än idag präglar familjen.

Idag driver Johanna Battaroff och Fredrik Åström Svenska Kulturpärlor. De brinner för historiska ting och platser och Fredrik har sedan barnsben haft ett stort intresse för historiska samlingar. Intresset återspeglar sig på alla pärlor, där du möts av historisk charm och vackra saker. Bland annat kan du beskåda flera av Fredriks samlingar och museum.

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor