Museer & samlingar – Gripsholms Värdshus

Runt om på våra gods kan ni beskåda familjen Åströms museer och samlingar. Här finns allt från champagneskatter till ett allmogemuseum. Samlingarna utgör grunden för den bästa presenten man kan ge någon som redan har allt; en upplevelse.

Tunga varumärken

Familjen Åström är ägare av Sveriges största samling av produktreklamsskyltar. Skyltarna finns främst att beskåda på Dufweholms Herrgård och Pelles Lusthus, men också i boken som Peter Pluntky skrivit – Tunga Varumärken. Boken beskrivs som exklusiv och unik och då inte bara till utseendet som är uppseendeväckande i sig, den har nämligen ett omslag av plåt och väger hela 3 kg. Bokens innehåll är inte av mindre vikt, här ryms, förutom ett digert register över svensk skylthistoria, massor av intressant fakta om tillverkare, typografi och bildmotiv. Fredrik Åström har bidragit med sin information och kunskap till författaren.

För mer information och beställning av boken gå in på www.pluntky.se.

Det digitala arkivet gamlaskyltar.se drivs av Fredrik Åström. Här samlas Svensk produktreklam med fokus på emaljskyltar och plåtskyltar från tidigt 1900-tal samlas. Arkivet är ett levande register som uppdateras med nya skyltar kontinuerligt.

Konsten att korka upp vin

På Gripsholms Värdshus finns en otrolig samling av korkskruvar att kika på. Här finns en gedigen samling av korkskruvar i alla dess former och vi vill påstå att det är landets största samling. Här samsas korkskruvar av alla de slag. Stora och små, uppfinningsrika och de som är mest till för att tittas på. Fler korkskruvar finns att se på Dufweholms Herrgård.

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor