Sommarmeny
2 Juli–28 Augusti
Söndag-torsdag kl. 12-21
Fredag – lördag kl. 12-22
Varmt välkommen att boka bord hos oss i Mariefred på telefon 0159-347 50.
À la carte
Sommarmeny
Förrätter och lite Smått
Oliver
79 SEK
Chilimandlar
79 SEK
Vårt eget surdegsbröd
med spisbröd från Huså och vispat smör (G)
69 SEK
Matjessill
med hackat ägg, brynt smör, rödlök, gräddfil och rädisor (Ä)
175 SEK
Klassisk skagen
serveras med stekt surdegsbröd, dill och citron (Ä, G) 1/2 eller 1/1
halv 245 SEK
hel 365 sek
Löjromstoast
löjrom från Bottenviken toastbröd, syrad grädde, rödlök, citron och dill (G)
20 g löjrom 265 SEK
40 g Löjrom 465 sek
60 g löjrom 665 sek
Gravad lax
med timutpeppar och dill, misosenapssås och friterade rotfruktchips
215 SEK
Råbiff
med krämig äggula, inkokta borretanalökar, kapris, parmesan och pan gratato (Ä, G)
225 SEK
Burrata
med konfiterade tomater, persika och crispy chili oil (L)
195 SEK
Kall grön tomatsoppa
serveras med ärtor, mynta, picklade små tomater och rimmad Hornuddengurka
185 SEK
Klassiker
En rejäl näve färska räkor
med skal, aioli, citron och grillat surdegsbröd (Ä, G)
295 SEK
Moules frites ”nduja”
blåmusslor, nduja, grädde och vitlök serveras med pommes frites och aioli (Ä)
295 SEK
Moules frites
blåmusslor, grädde, vitt vin och schalottenlök serveras med pommes frites och aioli (Ä)
285 SEK
Högrevsburgare
med stekt lök, bacon, krispsallad, cheddar och parmesanmajonnäs serveras med pommes frites (Ä, L, G) går att få vegetarisk med halloumi
295 SEK
Caesarsallad
med majskyckling, romansallad, grana padano, pancetta och krutonger (Ä, G; fisk i dressingen) går att få vegetarisk med halloumi
265 SEK
Varmrätter
Fiskgryta
med dagens fångst, tomat, saffran, räkor och aioli. Serveras med smörstekt surdegsbröd från vårt eget bageri (G, Ä)
335 SEK
Halstrad regnbågslaxfilé
serveras med hjärtsallad, schalottenlök och Sandefjordsås med sotade alger
365 SEK
Fläskkarré
serveras med rostad amandinepotatis, grillad citronaioli och marconamandel (Ä, mandel)
285 SEK
Äppelbräserad grainfed högrev
serveras med syrlig potatispuré med ingefära, sticklök och nyskördat ogräs
325 SEK
Steak minute
serveras med rödvinssås, dragon, grilltomat och pommes frites
345 SEK
Rotselleri bakad med miso och alger
serveras med rostad amandinepotatis, rödvinssås med rödbeta och vegansk bearnaisesås (vegansk)
275 SEK
Dessert
Kökets utvalda svenska ostar
med morotsmarmelad och bageriets fröknäcke (L)
195 SEK
Bakad chokladmousse
med jordgubbar, citron- och jordgubbskräm, kanderade hasselnötter och jordgubbsglass (Ä, L, N)
165 SEK
Falsk crème caramel
med smak av hallon
165 SEK
Nougatparfait
med citron, rabarber och rostad kardemummakaka (Ä, N, G)
175 SEK
Rostad tigerkaka
serveras med vaniljglass, chokladsås och svarta vinbär (Ä, G)
155 SEK
En stor kula sorbet
95 SEK
Chokladganasch
95 SEK
Ä=ägg, G=gluten, L=laktos, N=nötter.
Gripsholms Värdshus
Utvalda sommarmeny
795 SEK
Förrätt
Gripsholms kräftröra med med västerbottenost och kummin serveras med bageriets eget rågbröd, citron och dill
Varmrätt
Medaljong av svensk oxfilé serveras med rödvinssås, krispig parmesanpotatis och machésallad
Dessert
Vaniljglass med färska jordgubbar och söta krutonger
À la carte
Barnmeny
Barnmenyn kan beställas av barn upp till 12 år
Pasta
Med köttfärssås
95 sek
Pannkakor 3 st
Serveras med värdshusets sylt & grädde
85 sek
Barnburgare med ost
Serveras med pommes
125 sek
Glass
Serveras med chokladsås & strössel
45 Sek