spa_gripsholm

Sköna bäddar och härligt lugn

När du besöker Gripsholms Värdshus lovar vi att behandla dig som en kung! Vi har rum för alla smaker och unika härliga sviter för speciella tillfällen. Lyxa till det lite extra för dig och ditt sällskap genom att beställa in en flaska champagne eller ett fång rosor till rummet.

weekend_sörmland_de_luxe
golfweekend-mariefred-strängnäs
sörmland-hotell-viktoria
weekend_sörmland_de_luxe
weekend-gripsholms-värdshus

Rumsstandard för samtliga hotellrum:

Duntäcke och Hästens sängar. TV, telefon, safety box, byxpress, golvvärme i badrummet samt badkar i de flesta rummen. Alla rum har utsikt mot Mariefreds pittoreska gator, kyrkan eller Gripsholms Slott.

dubbelrum-romantisk-weekend-sörmland

Standardrum

Alla rum har olika färgsättning och dekor, det enda som är likadant är sängen med mjuka dunkuddar och sköna täcken. 

Hotell gripsholms värdshus

De Luxerum

I annexet Kavaljeren finns våra stora fyra De Luxerum. Rummen har en sittgrupp och fransk balkong.

delux-rum-lyxig-weekend-sörmland

Etagerum

I det gamla Stallet finns våra etagerum. Speciellt för dessa rum är att sovrum och badrum är en trappa upp från salongen. 

hotell-weekend-sörmland
sv-bed

Juniorsviter

Våra tre juniorsviter har salong, sovrum, kakelugn och ett exklusivt badrum. Samtliga med hänförande utsikt mot Gripsholms Slott och gästhamnen.

Vasa Gripsholms Värdshus
​Vasasviten

Genuin atmosfär med en kopia av Gustav Vasas säng, gjord av de femhundraåriga träpålar man hittade under värdshuset vid renoveringen 1987-1989.

Hotell Mariefred Viktoria
Svit Hotell Sörmland
Victoriasviten

En av tre juniorsviter. Skir och romantisk, omtyckt bröllopssvit.

Trädgårdsbiten Sörmland Hotell
Trädgårdsviten
Mariefred Hotell Trädgårdsviten
Trädgårdssviten

Samma planlösning som Victoriasviten, men med lite mustigare färger.  


exklusiv-svit-weekend-sörmland

Kungasviter

Det som skiljer kungasvit från juniorsvit är storleken. Kungasviten har en stor salong, sovrum och ett stort badrum med jacuzzi. Två av sviterna har kakelugn i badrummet och den tredje en magnifik öppen spis i salongen. Samtliga har hänförande utsikt mot Gripsholms Slott och gästhamnen.

Gustav rum
Gustav Hotell

Gustav III

Det första du slås av när du kommer in i Gustavsviten är ljuset och den hänförande utsikten över Gripsholms Slott. När du sedan går till sängs är det med känslan av Tusen och en natt... 

Hotellrum Kristina
Kristina Gripsholm
Hotellrum Mariefred

Kristina

Kristinasviten är feminint lyxig, elegant och uppfyller många kvinnors boudoirdrömmar. Koppla av med champagne i jacuzzin. 

Karl Gripsholms Värdshus

Karl IX

I Karlsviten är den maskulina jaktstuge-känslan påtaglig. Salongen domineras av den stora franska öppna spisen och takhöjden.

Fristående hus

En kort promenad från Gripsholms Värdshus finner ni Sjöporten och Munkgården. ​Två fristående hus med utsikt över Mälaren, som passar kompisgänget eller familjer med äldre barn. I våra unika hus får ert sällskap utrymme att rå om varandra. Här får ni hotellstandard men med känslan av att faktiskt bo i småstadsidyllen. Njut på altanen, lek på gräsmattan, fixa en drink i köket. Hotellfrukosten ligger ett par minuters promenad uppför gatan.

Utsikt Hotell Mariefred Malaren
Munkgården vid Gripsholms Värdshus