Sjöporten

En kort promenad från Gripsholms Värdshus hittar ni den pittoreska villan Sjöporten. Med bäddar för upp till 5 personer passar Sjöporten bra för kompisgänget eller familjen med äldre barn. Sjöporten har alla bekvämligheter man behöver som kök, sittplatser, salong och toalett. I det historiska källarvalvet finns även bastu och dusch. Vi rekommenderar er en avkopplande paus på terrassen där ni kan njuta av utsikten mot Mälaren och de fantastiska omgivningarna. Sjöporten är en av Mariefreds mest historiska platser och delar av de populära PAX-böckerna utspelar sig här.

Bokning av Sjöporten kostar 1500 kr extra per natt.
Boka på 0159–347 50 eller info@gripsholms-vardshus.se

Rum för kompisgänget eller familjen

ENTRÉPLAN

• Dubbelsäng
• Bäddsoffa (120 cm)
• Liten dusch och toalett
• Kök och sittplatser
• Terrass med utsikt över Mälaren

SOVLOFT

• 2 enkelsängar

KÄLLARVALV

• Bastu och dusch

Tillgänglighet

Tyvärr är Sjöporten inte anpassat för personer med funktionsvariation. Mellan våningsplanen finns endast trappor och trappen till sovloftet är mycket brant.

Vi rekommenderar därför inte heller sovloftet för yngre barn då det kan upplevas svårframkomligt. Bäddsoffa finns på entréplan, i anslutning till sovrummet.

Kontakta bokningen så hjälper vi er med eventuella frågor.

Historien om Sjöporten

I Sjöportens källarvalv kan ni besöka en av Mariefreds mest historiska platser. Under 1500-talet var vattennivån högre än idag och här låg då sjöentrén från Mälaren till klostret Pax Mariae. Genom Sjöporten färdades såväl kartusianermunkarna som Gustav Vasa. Huset byggdes om till bostadshus år 1911.

Sten Sture-stenen

På vägen till Sjöporten passerar ni Sten Sture-stenen vid Mariefreds kyrka. ​Stenen restes här år 1905 på det tidigare klostrets mark. Inskriptionen lyder:

Sten Sture, riddare till Gripsholm, rikets föreståndare, grundade här klostret Mariefred och fick här sin lägerstad år 1504.

Pax-paket

Den kända bokserien PAX utspelar sig i Mariefred. I ett fantastiskt äventyr får vi följa bröderna Alrik och Viggo när de kämpar mot mörka krafter för att skydda det magiska biblioteket som finns under Mariefreds kyrka. Porten till det magiska biblioteket finns i ​Sjöportens källarvalv. Bli en del av äventyret och boka vårt PAX-paket för en spännande helg.

Boka spänning
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor